Nieuws

Tiener vindt lekken bij Google, Apple, Microsoft en Facebook

De 15-jarige Noor Cim Stordal doet geen krantenronde om een centje bij te verdienen, maar zoekt naar beveiligingsfouten in websites.

Stordal is vooral op zoek naar XSS-lekken (cross-site-scripting). Hij ontdekte er al één of meerdere bij Google, Apple, Microsoft en Facebook. Zoals het een white hat-hacker betaamt brengt hij altijd eerst het getroffen bedrijf op de hoogte voor hij zijn bevindingen wereldkundig maakt.

“Ik neus wat rond op de website en onderzoek waar ik overal HTML-code kan invoeren die niet gefilterd wordt. Soms gebeurt dat helemaal niet, maar vaker worden niet alle tekens gefilterd”, vertelt Stordal aan CNet.

[related_article id=”158256″]

Website Apple snelst voor de bijl
Van alle grote websites waar hij zijn pijlen op heeft gericht vond de tiener het snelst een lek bij die van Apple. Na vijf minuten was het al prijs. Bij Facebook deed Stordal er vier dagen over en bij Google drie. Apple wil geen commentaar kwijt aan CNet.

Facebook beloonde Stordal met een kredietkaart met een tegoed van 500 dollar en bij Google schopte hij het vorig jaar tot de Security Hall of Fame. Ook bij Microsoft en Apple kreeg hij een eervolle vermelding.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business