Nieuws

Comodo Programs Manager 1.3

Programma"s verwijderen kan je uiteraard vanuit het Windows Configuratievenster doen. Maar soms lukt dat niet helemaal, en wat als je per ongeluk de verkeerde toepassing weghaalt? Comodo Programs Manager helpt je bij beide scenario"s.

Veel programma’s hebben een eigen uninstaller. Is dat niet het geval, dan kan je ongewenste toepassingen alsnog verwijderen vanuit het Windows Configuratiescherm. Soms gebeurt het echter dat een applicatie zich niet (helemaal) laat verwijderen of dat je per abuis de verkeerde toepassing weghaalt. In beide gevallen kan Comodo Programs Manager je nog uit de brand helpen.

[download_file]

Handige extra"s
Comodo Programs Manager vervangt eigenlijk helemaal de ingebouwde Windows-functie voor het verwijderen van programma’s en biedt een aantal nuttige extra’s.

Zo kan je vanuit eenzelfde interface niet alleen geïnstalleerde toepassingen verwijderen, maar ook drivers en services. Verder laten ook extra Windows-componenten (zoals Indexing Service, Telnet Server of Client) zich vanuit hetzelfde venster weghalen.

Monitoren
De grote kracht van Comodo Programs Manager schuilt echter in een module die op de achtergrond actief is en nieuw geïnstalleerde programma’s monitort. De tool houdt dan nauwgezet bij welke bestanden en registersleutels tijdens zo’n installatie allemaal worden gecreëerd of gewijzigd.

Dat maakt het mogelijk een programma compleet te verwijderen zonder vervelende restanten op je schijf of in het register achter te laten. Wanneer je zo’n programma verwijdert, maakt de tool standaard ook een compacte back-up van de installatie, zodat je naderhand de verwijdering alsnog kunt terughalen. Zo’n back-up blijkt echter niet mogelijk voor toepassingen die ook kernelcomponenten aanpassen.

Blijkt de installatie van een programma toch niet helemaal gelukt, dan stelt het programma een ‘Forced Uninstall Option’ voor. Maar het waarschuwt je er meteen voor dat het niet helemaal is uitgesloten dat er dan net iets te veel wordt verwijderd.

Voor wie vaak (test)programma’s installeert en weer verwijdert, biedt Comodo Programs Manager een absolute meerwaarde.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business