Nieuws

BTJunkie gooit handdoek in de ring

De populaire torrentzoekmachine BTJunkie sluit na zeven jaar vrijwillig de deuren, uit angst voor gerechtelijke vervolging. Waarschijnlijk heeft de recente sluiting van Megaupload daar iets mee te maken.

“Dit is het einde van de rit, vrienden. Het was niet gemakkelijk, maar we hebben besloten om de website vrijwillig op te doeken. Jarenlang hebben we voor ons recht op communicatie gevochten, maar het is nu tijd om verder te gaan”, luidt de afscheidsboodschap op de BTJunkie-website.

Angst voor Megaupload-scenario
Hoewel er geen reden wordt opgegeven, kun je tussen de lijnen wel lezen dat de beslissing werd genomen uit schrik voor het gerecht. Vorige maand sloot de Amerikaanse overheid de bestandendeeldienst Megaupload af, omdat die piraterij zou vergemakkelijken. En in de aanloop naar de American football-finale Superbowl die afgelopen nacht plaatsvond, werden honderden illegale streamingsites afgesloten.

Een van de personen die BTJunkie oprichtten in 2005 bevestigt dat ook aan Torrentfreak. De gerechtelijke strijd tegen de collega’s van Megaupload en The Pirate Bay speelde een belangrijke rol in de besluitvorming en was de oorzaak van veel stress en zorgen.

BTJunkie was jarenlang een van de populairste torrentsites. Volgens rankingdienst Alexa was de torrentsite afgelopen maand de op 391 na meest bezochte website op het internet. De database bevatte bijna 4 miljoen actieve torrents en dagelijks werden er zo’n 4.200 nieuwe geüpload.

bittorrentbtjunkiede piraatbaaiinternetmegauploadnieuwsthe pirate baytorrent

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals