Microsoft begint met testen van Office 15

Microsoft is begonnen met de technische preview van Office 15. Daarbij krijgt een select groepje testers toegang tot de nieuwe kantoorsoftware. Maar het bedrijf houdt de lippen voorlopig op elkaar.

Een technische preview is er enkel voor een kleine groep klanten die bovendien gebonden zijn aan zwijgcontracten. Dit om te voorkomen dat nieuwe functies van Microsoft Office vroegtijdig uitlekken. Zij testen de software die momenteel de codenaam Office 15 meekrijgt. De definitieve naam zal vermoedelijk Office 2012 of Office 2013 zijn.

Dat laatste hangt af van de releasedatum, die momenteel nog onbekend is. Wel staat er een publieke bètaversie gepland voor deze zomer. Op dat moment krijgen we dus al wel meer informatie over de nieuwtjesw in Word, Sharepoint en Excel.

[related_article id=”161452″]

PJ Hough, vicepresident voor de ontwikkeling van Microsoft Office, spreekt in een blogpost van “de meest ambitieuze onderneming voor de Office-afdeling ooit”. Al komen daar geen details bij kijken. Wel wordt hier en daar gespeculeerd dat Microsoft zijn Metro-interface uit Windows 8 en Internet Explorer ook doortrekt naar zijn kantoorsoftware.

b-tahoughkantoorsoftwaremetromicrosoftnieuwsofficeoffice 15office 2012office 2013technical preview

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN