PSN wordt Sony Entertainment Network

Sony verandert de naam van het PlayStation Network (PSN) naar Sony Entertainment Network (SEN). De dienst werd vorig jaar gehackt en leed zware imagoschade.

Het Sony Entertainment Network is sinds 1 september de nieuwe naam van Qriocity, Sony’s dienst voor muziekstreaming, games, e-boeken en video’s. Vanaf 8 februari bevat dit ook het PlayStation Network.

In een verklaring zegt Sony dat de naamsverandering op 8 februari zal worden doorgevoerd. Gelijktijdig krijgen de PlayStation 3 en de PS Vita een update op hun toestel. Maar voor de gebruiker verandert er weinig. Zijn of haar accountgegevens en wachtwoord worden niet gewijzigd.

Offline na hack
De naamsverandering komt er nadat het netwerk in april vorig jaar werd gehackt en meer dan een maand offline moest gaan. Daarbij kregen hackers toegang tot 77 miljoen accountgegevens, inclusief e-mail en wachtwoord, van het PlayStation Network en Qriocity.

Aan tien miljoen van die accounts was ook een kredietkaart gekoppeld, wat de deur openzet voor grootschalige financiële fraude. Bovendien duurde het een kleine week voordat Sony zijn klanten op de hoogte stelde van de hack.

Slimme zet
De nieuwe naam is officieel bedoeld omdat de dienst buiten games nog verschillende andere digitale diensten aanbiedt, zoals video’s en muziek. Maar tegelijk is het een slimme zet om afstand te nemen van de naam PlayStation Network, die nu al een jaar lang wordt geassocieerd met slechte beveiliging en belabberde communicatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business