Google werkt aan terminatorbril

Een bril met ingebouwde display die je informatie bezorgt over de omgeving. Dat is het nieuwe geheime project van Google.

Het gaat om een bril met ingebouwde heads up display (HUD). Daarbij is er een scherm ingebouwd dat je bijvoorbeeld kan assisteren bij navigatie of andere activiteiten. Het geheel doet vooral sterk denken aan het zicht van robots uit sciencefictionfilms, zoals de ogen van de Terminator.

De website 9to5google.com zei eind vorig jaar al dat Google aan de bril werkte, maar sprak nu met een bron die beweert een prototype van de bril te hebben gezien. Er zou onder meer een frontale camera met flits op zitten die informatie verzamelt en kan helpen bij applicaties die augmented reality gebruiken.

[related_article id=”158901″]

De display zelf zou op één oog aan de zijkant zitten en is niet transparant. Een van de beschreven toepassingen is een navigatiesysteem waarbij je je hoofd omhoog of opzij tilt om te scrollen door een kaart.

Over de hardware zijn geen concrete details bekend. Maar volgens 9to5google zou het qua prestaties gaan om het equivalent van een Androidsmartphone van vorig jaar. Iets in de aard van een 1 GHz-smartphone met 256 megabyte RAM, speculeert de site.

Publieke bèta
De bril met HUD zou nog lang niet klaar zijn om als product uit te kunnen worden gebracht. Daarnaast is het nog niet duidelijk hoe Google dit futuristisch gadget in de markt zal zetten. Al werd eerder gezegd dat het alvast niet om een Android-accessoire zou gaan, maar om een losstaand toestel.

Wel overweegt Google om een publieke bèta van de bril te laten lopen. Dat betekent dat mensen buiten Google op termijn het product kunnen testen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business