Nieuws

App: Action Movie FX

Homevideo’s zijn vaak een duffe boel. Ongeïnspireerd en saai dienen ze "het moment" te vereeuwigen. Dankzij Action Movie Effects maak je van die momenten een ware blockbuster, of toch bijna.

Het idee achter deze app is dat de doorsnee video automatisch een stuk interessanter wordt als je er een explosie aan toevoegt. Je kunt er bij elk tafereel eenvoudig een neerstortende helikopter, een tornado of een raketinslag bij toveren.

Als je de basisinstructies volgt (niet te veel bewegende shots, zo horizontaal mogelijk filmen) ziet het resultaat er niets eens zo halfgaar uit. In het gratis standaardpakket krijg je twee effecten. Je kunt een raketinslag (inclusief ontploffing en rookpluim) of een tuimelende auto toevoegen aan je doorgaans misschien wat saaie video"s.

Bijvoorbeeld:

[related_article id=”161563″]

Indien je meer effecten wil, moet je ze kopen. Voor 0,99 euro extra krijg je er twee. Zoals chopper down en tornado action, of je kunt ook kiezen voor airstrike en firefight. De app gebruiken is ook doodeenvoudig: je kiest een effect, je filmt een ‘scene’ en je duidt op een tijdslijn aan wanneer je wil dat het effect start.

De mensen achter deze app zijn geen vreemden in het actiegenre. Het productiehuis Bad Robot, bekend van onder meer Star Trek en de tv-serie Lost, ontwikkelde de app. De geluidseffecten werden geleverd door Skywalker Sound van George Lucas.

Action Movie FX is gratis en beschikbaar voor de iPhone, iPad en vierde generatie iPod. Extra effecten kosten 0,99 euro per pakketje van twee.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business