Nieuws

Video: Samsung toont Surface 2.0 op TechDays

Meer dan vier jaar na de originele Surface-tafel is het tijd voor versie 2.0. Microsoft Surface is een grafische schil boven op Windows 7 die helemaal is ingesteld op gebruik via aanraking.

Dat gaat echter veel verder dan klassieke aanraakschermen die we kennen van tablets en smartphones: met behulp van een infraroodscanner kunnen tot 52 individuele drukpunten herkend worden. Het maakt vele interactieve toepassingen mogelijk, waarbij zelfs meerdere gebruikers tegelijk het toestel zonder problemen kunnen bedienen.

Samsung komt met eerste toepassing
Samsung mag als eerste en voorlopig ook als enige de Surface-interface commercieel gebruiken. Het doet dat met de SUR40, in wezen een op zijn rug gelegde 40 inch-tv met vier poten eronder, die zo dienst doet als interactieve tafel. Het scherm heeft een resolutie van 1.920 bij 1.080 beeldpunten en is voorzien van een netwerkaansluiting, wifi, HDMI en USB.

[related_article id=”161452″]

Op de TechDays 2012 in Eigenbrakel hadden we als een van de eersten de kans om de SUR40 in werking te zien. We maakten deze video die een goed beeld schetst van de mogelijkheden van de SUR40. In het eerste gedeelte zie je dat we eerst terugkeren naar de klassieke Windows 7-desktopomgeving, met als gevolg dat je de 52-punts-aanraakherkenning dan wel verliest.

Red Bull
Volgens Christophe vande Kerckhove van Samsung gaat de SUR40 al vanaf eind maart in de Belgische verkoop voor 8.999 euro (exclusief btw). Doelpubliek zijn in eerste instantie banken, hotels, overheden en musea. Volgens vande Kerckhove is er al één Belgisch museum dat de SUR40 gaat gebruiken, al wil hij geen naam noemen. Ook drankenfabrikant Red Bull zou erg geïnteresseerd zijn om de SUR40 in bepaalde uitgaansgelegenheden een plaatsje te geven.

Wie als particulier zelf een SUR40 in huis wil halen, zal geduld moeten hebben. Het is namelijk niet de bedoeling dat deze producten via de winkel verkocht worden. Ze zullen vooral van de hand gaan via gespecialiseerde ontwikkelaars die er toepassingen op maat voor maken, zoals iNUI Studio uit Luxemburg dat de demo in ons filmpje geeft.

Update 16-2-2012: adviesprijs en aantal aanraakpunten gecorrigeerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business