Nieuws

HP toont 27 inch iMac-concurrent

Hewlett-Packard stelt in Las Vegas de Z1 voor. Een all-in-one-pc met een scherm van 27 inch, dat bovendien vlot openklapt om onderdelen te vervangen.

De machine van HP is geen licht toestel om de doorsnee consument te plezieren. Het bedrijf mikt onder meer op videobewerkers, grafische ontwerpers, fotografen, architecten en ingenieurs. Zo belooft het bedrijf meer dan één miljard kleuren met het IPS-scherm.

Op hardwarevlak vinden we onder de motorkap een Intel Core i3-2120 (3,3 GHz). Al kan je ook kiezen voor een Xeon E3 1245 of 1280 (respectievelijk 3,3 GHz en 3,5 GHz). Er zijn vier geheugensleuven tot 32 gigabyte DDR3 ECC. Er is plaats voor twee 2,5 inch harde schijven en één 3,5 inch harde schijf.

[related_article id=”152275″]

De grafische rekenkracht begint bij een geïntegreerde Intel HD Graphics 2000 of P3000. Al kan je ook kiezen voor een Nvidia-kaart: Q500M, Q1000, Q3000 of Q4000.

Qua aansluitingen vinden we op het toestel onder meer twee USB 3.0- en vier USB 2.0-poorten, een Display Port, een kaartlezer, een gigabit LAN-verbinding en microfoon- en luidsprekeraansluitingen. Al is er ook een microfoon en luidspreker met subwoofer ingebouwd. Verder is ook nog een 1.080p webcam (2 megapixel) aanwezig.

Openklappen
Wat de Z1 interessant maakt is dat je hem kan openmaken net zoals een klassieke desktopcomputer. Leg de machine plat en je tilt het scherm naar boven om bijvoorbeeld de grafische kaart te upgraden of een kapotte schijf te vervangen.

HP stelt 27

Upgraden of vervangen kan trouwens met de blote handen. Hewlett-Packard heeft de computer zodanig ontworpen dat je geen schroevendraaiers of andere hulpmiddelen nodig hebt.

Concurrent voor de iMac
Tijdens de persconferentie vergeleek HP het openklappen van de Z1 wel eens met de motorkap van een BMW, maar dit toestel komt vooral sterk in de buurt van de 27 inch iMac. Zo wordt er meermaals verwezen naar het gladde design van de Z1 en moet het IPS-scherm mensen die professioneel met beeld en video bezig zijn kunnen charmeren.

Het toestel is normaal vanaf april wereldwijd beschikbaar. De Europese prijs begint bij 1.599 euro. In de VS betaal je 1.899 dollar.

all in onehardwarehewlett-packardhpimacipsmotorkapnieuwsnvidiaq4000workstationxeonz1

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen