Nieuws

Vette vingers verraden ontgrendeling Android

Als je zorgvuldig kijkt naar sporen op het scherm van een Androidtoestel, kun je het patroon om het te ontgrendelen eenvoudig raden.

Android-gebruikers kunnen hun toestel ontgrendelen door een patroon te swipen op een 3-op-3-raster. Door zorgvuldig te kijken naar vetsporen, van bijvoorbeeld handcrème, chips of gewone huidtalg, zou je snel het patroon kunnen raden en het toestel dus kunnen ontgrendelen.

Dit probleem kan je omzeilen door eenvoudigweg niet meer te swipen. Android laat je kiezen tussen een numerieke code en een ontgrendelingspatroon.

[related_article id=”161563″]

Gezichtsherkenning
De meest recente versie van Android geeft je nog een optie waarbij dit probleem zich niet voordoet: face unlock. Op basis van gezichtsherkenning wordt je telefoon al dan niet ontgrendeld. Gebruikers klagen echter dat dit niet goed werkt in donkere lichtomstandigheden. En Ice Cream Sandwich zou het moeilijk hebben om mensen met baarden te herkennen.

Los daarvan, stel je voor dat een malafide persoon je telefoon in handen krijgt. Hoogstwaarschijnlijk wist hij het hele toestel en verkoopt hij het op een vlooienmarkt. Je persoonlijke data en aanmeldgegevens voor Twitter en Facebook zijn dan dus niet in gevaar gebracht.

Bovendien kun je de dief voor zijn door je telefoon op afstand te wissen met speciale software. In alle gevallen kun je je wapenen tegen alle onheil en is paranoïa niet nodig. Je kunt dus gerust slapen, met je vette telefoon naast je hoofdkussen weliswaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business