Nieuws

Politie valt binnen bij ‘moordende’ gamer

Een Amerikaanse tiener maakt tijdens het online gamen iets opmerkelijks mee. Hij krijgt de boodschap dat hij gehackt zal worden en een interventieteam van de politie op zich afkrijgt. Merkwaardig genoeg wordt het dreigement ook echt uitgevoerd.

Een tiener in Texas die met vrienden online het spel Call of Duty: Black Ops speelt, krijgt een merkwaardige boodschap binnen via de chatdienst. “Een kerel duikt uit het niets op en zegt dat hij me gaat hacken. Hij zal mijn informatie bemachtigen en een interventieteam van de politie naar mijn voordeur sturen”, zo vertelt de tiener aan een Amerikaans tv-station.

Daarop krijgt de lokale politiecentrale een oproep binnen via de instantmessagedienst van operator AT&T. Die dienst moet doven in staat stellen om mensen te bereiken via een gewone telefoon. De boodschap die de politie krijgt, stelt dat er in het huis van de gamer iemand neergeschoten is en dat er nog steeds schoten te horen zijn.

Tot op zekere hoogte klopt de oproep aan de politie wel, al zijn er alleen virtuele gesneuvelden te betreuren.

Klop klop
Alsof het om een slechte Hollywoodfilm gaat, wordt er ook echt een interventieteam uitgestuurd. De gamer, die tot op dat ogenblik nog niet te veel geloof hecht aan het dreigement, neemt de situatie opeens een stuk ernstiger. Vooral omdat er een volledig bewapend interventie-eskadron voor de deur staat.

Uiteindelijk heeft de rede gezegevierd en zijn er geen gewonden gevallen bij de politie-interventie. Maar de zaak krijgt wel een staartje. De politie gaat uitzoeken wie de verantwoordelijke is. Er is tot nu toe geen aanwijsbare reden waarom de Texaanse gamer het slachtoffer is geworden van deze vermoedelijke grappenmaker.

Met medewerking van Chris Matyszczyk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business