Nieuws

Apps voor de reiziger

Ook op reis kan een smartphone je het leven makkelijker maken. Vergeet dan niet de juiste apps in te pakken. Een overzicht.

Ben jij iemand die altijd wel iets vergeet mee te nemen op reis? De app TripList – Packing and To-Do helpt je om het overzicht te bewaren. Telkens als je iets te binnen schiet, voeg je het toe aan je inpaklijstje. Dat kunnen voorwerpen zijn maar ook taken, zoals de buurman vragen om je kat eten te geven.

Wifi of roaming?
Als je met je smartphone in het buitenland op het internet wil, betaal je je doorgaans blauw aan roamingkosten. Zoek dus naar (gratis) openbare hotspots, maar installeer ook zeker de app Onavo. Die comprimeert het dataverkeer van en naar je smartphone, zodat je bespaart op je mobiel dataverbruik.

[related_article id=”158256″]

Natuurlijk kun je met de rekenmachine op je smartphone een bedrag in de lokale munteenheid omrekenen naar euro’s. Maar een app als Currency+ bespaart je zelfs die moeite en haalt regelmatig de meest actuele wisselkoersen op.

Persoonlijke tolk
Ben je de voertaal van je reisbestemming niet machtig, dan kan Google met zijn Translate-app veel misverstanden voorkomen. Je kunt de app niet alleen gebruiken om woorden en standaardzinnen op te zoeken of te vertalen maar ook als sprekende vertaalmachine, al is die functie nog niet helemaal goed uitgewerkt.

Een postkaartje sturen naar achtergebleven familieleden en vrienden kan nu ook via je smartphone. Geen gedoe meer met postzegels en souvenirwinkeltjes met cliché-kaarten. Neem gewoon een mooie foto en de Mobile Postcard-app van Bpost zorgt ervoor dat je kaartje na amper één dag bij je vrienden in de bus valt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business