Nieuws

Uitverkocht TechDays inspireert 2.500 bezoekers [Advertorial]

10 jaar TechDays in België. Een feestelijke editie voor Microsoft: nooit eerder werden er zoveel nieuwigheden voorgesteld en nooit eerder was het momentum voor TechDays zo goed gekozen.

10 jaar TechDays in België. Een feestelijke editie voor Microsoft: nooit eerder werden er zoveel nieuwigheden voorgesteld en nooit eerder was het momentum voor TechDays zo goed gekozen.
Een uitverkocht TechDays stond volledig in het teken van de nieuwste technologieën, met topsprekers en Microsoft professionals van wereldklasse.
De entrepreneur track –voor de eerste keer georganiseerd dit jaar- kende veel bijval met o.a. sessies voor IT startups en over business model generation.

Luc Van de Velde, Director Developer & Platform Evangelism, Microsoft, “Het is inderdaad een bijzondere editie van TechDays dit jaar, het gebeurt zelden dat we zoveel nieuwigheden kunnen presenteren op de uiteenlopende domeinen waarin we actief zijn. Je mag gerust van een uniek moment spreken.”

Ook bij de aanwezigen was de vibe over alle nieuwigheden en onthullingen voelbaar, getuige daarvan de vele tweets op #techdaysbe.

[related_article id=”161452″]

Een stampvolle zaal én een volle overflow-zaal illusteerden treffend de goeroe-status van  Scott Guthrie, hoofd development bij Microsoft. Aan hem de eer om de conferentie te openen voor ontwikkelaars met een sessie over Microsoft’s cloudplatform, Windows Azure.

 
 

 

Ook de IT professionals werden verwend: keynotespreker Ward Ralston (directeur van Microsoft’s Server divisie) bracht een overzicht van Microsoft’s Private Cloud oplossingen. Eén van de belangrijkste verbeteringen van de Private Cloud voor systeembeheerders is tijdswinst. System Center 2012 biedt uiterst krachtige serveranalyse, zodat het veel makkelijker wordt om mogelijke problemen te vinden en op te lossen.  

 

Uiteraard was het uitkijken naar de sessies over Windows 8. Met de consumer preview van het OS in het vooruitzicht op 29 februari waren de verwachtingen hooggespannen. De druk bijgewoonde sessies met vele demo’s en nieuwe inzichten bewijzen dat de aandacht voor Windows 8 massaal is, zowel voor developers als IT Professionals.
Zoals Koen Pellegrims het uitdrukte: “Met Windows 8 is Microsoft de eerste die één platform aanbiedt voor zowel mobiel als pc/desktop. Het wordt makkelijker voor ontwikkelaars om apps uit te rollen. Nu is er teveel keuze tussen mobiele OS en toestellen."

Windows Phone

De actie ‘Smoked by Windows Phone’ (#smokedbywindowsphone) lokte veel nieuwsgierigen, niet alleen voor de prijzenpot, ook om gewoon eens met de Nokia Lumia 800 te spelen. Er werden flink wat mensen gesmoked door de Windows Phone, of beter: slechts 2 deelnemers (!) slaagden erin een prijs in de wacht te slepen. Maar het TechDays programma bood genoeg Windows Phone inhoud om later verder mee te kunnen. Windows Phone rocks!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business