Nieuws

Objecten verplaatsen verbeterd in Photoshop CS6

Photoshop CS6 bevat een verbeterde versie van het content aware-idee: verplaats objecten in foto’s. Photoshop neemt het zware werk voor zijn rekening.

Adobe introduceerde de content aware-technologie in Photoshop CS5. Wanneer je een selectie uit een foto verwijdert, ‘berekent’ Photoshop wat er in de plaats van de selectie moet komen, en het vult de foto op magische wijze op. In CS6 wil het bedrijf nog veel verder gaan met dat idee.

Twee nieuwe manieren
In wat ondertussen de vierde preview is, toont productmanager Bryan O’Neil Hughes twee nieuwe manieren waarop je de technologie kunt gebruiken. De bestaande content aware-filter vult gaten op door omringend beeldmateriaal te analyseren en te ‘gokken’ wat er in de plaats van de leegte moet komen.

[related_article id=”158262″]

In de nieuwe Photoshop kunnen fotografen zelf kiezen wat er in de plaats komt, aldus O’Neil Hughes. “Ik wil de mogelijkheid hebben om een programma te zeggen wat het waar moet zetten”, vertelt hij. “Mensen vragen hier al een tijdje om, vooral bij het patch-gereedschap.”

Nog opmerkelijker is de ‘content aware move tool’, die O’Neil Hughes gebruikt om een telescoop te centreren in een foto. Hoewel de selectie eeder ruw is, slaagt Photoshop er toch in uit te vissen hoe het de originele data moet verwijderen en hoe het de nieuwe achtergrond moet reconstrueren. De foto heeft wel een wazige achtergrond, wat de taak vermoedelijk wat makkelijker maakt.

Photoshop CS6' content aware gaat nog verder

Voor: even de telescoop verslepen met de content aware-tool, en … (foto: Stephen Shankland/CNet)

Photoshop CS6' content aware gaat nog verder

Na. (foto: Stephen Shankland/CNet)

O’Neil Hughes herpositioneert ook een vrouw in een rood kleedje. De vrouw staat voor gras, een huis en de lucht, maar daar maakt Photoshop geen probleem van. Het gereedschap biedt ook een ‘extend’-modus, die O’Neil Hughes gebruikt om het dak te verlengen.

Photoshop CS6' content aware gaat nog verder

Voor … (foto: Stephen Shankland/CNet)

Photoshop CS6' content aware gaat nog verder
… en na. (foto: Stephen Shankland/CNet)

Eerdere previewversies van Photoshop CS6 onthulden dat de liquify-filter meer gebruik zal maken van de grafische chip, Ook komt er een donkerdere gebruikersinterface, een optie om je bestanden op te slaan in de achtergrond, het gemakkelijk maken van puntjes- en streepjeslijnen en nieuwe opties om RAW-afbeeldingen te bewerken.

Creative Suite 6 verschijnt normaliter in de eerste helft van dit jaar. Adobe licht tipjes van verschillende sluiers, maar vermoedelijk zien we de grote vernieuwingen bij de officiële introductie van de fotobewerkingssoftware.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business