Nieuws

Bekende Facebook-profielen krijgen echtheidslabel

Volgens de website Techcrunch krijgen beroemdheden en andere publieke figuren binnenkort de kans hun Facebookprofiel als echt aan te duiden en een pseudoniem toe te voegen.

Facebook wil bedriegers van zijn site weren; binnenkort krijgen beroemdheden daarom de kans hun profiel te verifiëren, net zoals bij Twitter. Ook zullen ze een pseudoniem naar keuze kunnen weergeven.

Manuele selectie
Volgens Techcrunch wijst het sociale netwerk bekende figuren met veel abonnees er vandaag op dat ze hun profiel kunnen verifiëren door een foto van een legaal identificatiebewijs door te sturen.

Naast het feit dat ze aantonen dat zij de echte beroemdheden zijn, zullen ze in plaats van hun geboortenaam een pseudoniem kunnen tonen. Mensen zoeken namelijk sneller op ‘Lady Gaga’ dan op ‘Stefani Joanne Angelina Germanotta’. Facebook keurt de pseudoniemen manueel goed, om er zeker van te zijn dat de beroemdheid is wie hij of zij beweert te zijn.

Je kunt jezelf trouwens niet kandidaat stellen voor dit verificatieproces: gebruikers worden vooralsnog gekozen door Facebook.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business