Nieuws

Geemail 1.0

Gebruik je vaak Gmail maar vind je de browser opstarten en de drukke interface vervelend? Probeer het dan met Geemail, een lichtvoetig alternatief op basis van Adobe Air.

Van een programma met deze naam verwacht je enige verwantschap met het alom bekende Gmail, en dat is precies ook de hele opzet van Geemail.

[download_file]

Kort door de bocht is Geemail een uitgeklede versie van Gmail. Je houdt in feite alleen de basisfunctie over van de maildienst. Zo krijg je uiteraard nog altijd alle mailmappen en bijhorende mails te zien, kan je naar e-mails zoeken en berichten lezen, e-mail verwijderen, naar een andere map verplaatsen enzovoort.

E-mails versturen kan uiteraard ook. Handig is daarbij dat je op dat moment niet per se over een internetconnectie hoeft te beschikken. Geemail stuurt die berichten automatisch door zodra je opnieuw over een internetverbinding beschikt. Of althans, het hoort dat te doen, want dat blijkt niet altijd te werken. Je doet er dus wel goed aan even te controleren of je berichten daadwerkelijk vertrokken zijn. Ook e-mail verwijderen werkt niet altijd goed.

Adobe Air
Geemail is een Adobe Air-applicatie. Die heet eenvoudig van opzet te zijn en vlot te draaien. Dat laatste wil nog wel eens tegenvallen in Geemail: het kan namelijk even duren voordat alle berichten te zien zijn. Wanneer je bepaalde handelingen uitvoert, worden de mappen ook ververst, wat opnieuw enige seconden wachttijd vergt.

Het blijft natuurlijk wel handig dat je voor Geemail (en dus Gmail) geen browser hoeft op te starten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business