Nieuws

Foxconn geeft arbeiders opslag

Foxconn, de grootste hardwarefabrikant ter wereld, belooft de werknemers in zijn Chinese vestigingen opslag met onmiddellijke ingang.

Dat heeft The New York Times vernomen. De Taiwanese elektronicagigant, die producten maakt in opdracht van vrijwel alle grote computerfabrikanten, geeft zijn werknemers een loonsverhoging tussen de 16 en 25 procent, zonder overuren. Het gemiddelde maandloon voor arbeiders zal daardoor rond de 400 dollar komen te liggen.

Minder overuren
Daarnaast belooft het bestuur het aantal overuren te laten dalen. De maatregelen zijn een reactie op een nieuwe storm van protest die de afgelopen maand de kop opstak in de Verenigde Staten over de werkomstandigheden bij de iPad- en iPhonefabrikant.

[related_article id=”158256″]

Apple, dat een grote klant is bij Foxconn, beval vorige week nog een onderzoek door een onafhankelijke instantie naar de werkomstandigheden bij zijn toeleveranciers. Dat onderzoek zou deze week bij Foxconn van start gaan.

De Chinese vestigingen van Foxconn haalden eerder al het nieuws met een zelfmoordgolf onder werknemers. Als reactie daarop liet het management netten rond de gebouwen installeren, zodat werknemers niet langer hun dood tegemoet kunnen springen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business