Nieuws

Grooveshark half legaal in België

Auteursrechtenvereniging Sabam heeft geen probleem met onlinemuziekdienst Grooveshark. Nochtans ondervindt die in de Verenigde Staten hevige tegenkantingen van de muziekindustrie.

Grooveshark is een muziekdienst zoals Spotify en Deezer, maar dan gratis. En gebruikers kunnen zelf muziek naar de dienst uploaden, zelfs al geven de artiesten geen toestemming om hun muziek online aan te bieden. Dat is meteen ook de doorn in het oog voor de muziekmaatschappijen, want ze menen dat Grooveshark te kwader trouw handelt door eigen werknemers muziek te laten uploaden.

De muziekindustrie lust Grooveshark dus niet. En zonder akkoord met de platenlabels blijft Grooveshark op illegale wijze muziek aanbieden. Toch is er in België een akkoord met de maatschappij die auteursrechten int, Sabam. Grooveshark heeft al auteursrechten betaald met terugwerkende kracht sinds 1 januari 2010.

Volgens een advocaat die door De Standaard wordt aangehaald, blijft Grooveshark ook bij ons nog steeds illegaal zolang er geen akkoord is van de muzieklabels. Het akkoord met Sabam verandert daar niets aan. Luisteren naar Grooveshark is niet verboden, zelf muziek uploaden is dan wel weer illegaal.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business