Nieuws

Windows 8 krijgt verregaande SkyDrive-integratie

SkyDrive, het cloudopslagplatform van Microsoft, krijgt een eigen Metro-app in Windows 8 en wordt geïntegreerd in Windows Explorer.

Microsoft wil dat SkyDrive in Windows 8 evolueert van de website die het nu is naar een echte clouddienst voor Windows-apparaten, zoals iCloud dat is voor toestellen van Apple. Dat schrijven Mike Torres en Omar Shahine van het SkyDrive-team op de Building Windows 8-blog.

Je bestanden, altijd en overal
Dat betekent dat bestanden automatisch gesynchroniseerd zullen worden zodat je ze op elke computer kan terugvinden, zonder dat je daarvoor extra software moet installeren of configureren. Ook zullen Metro-apps bestanden van je SkyDrive kunnen openen en ernaar wegschrijven.

[related_article id=”161452″]

Als je de Metro-interface gebruikt, vind je alle bestanden in je SkyDrive terug onder de gelijknamige tegel. Elke map krijgt een eigen tegel.

 

 

Foto en video-bestanden worden als thumbnail weergegeven en andere bestanden krijgen een tegel met het logo van het programma waarmee je ze opent. Zo wordt een Word-bestand voorgesteld als een blauwe tegel met het Word-logo en krijgt een Excel-bestand een groene tegel.

Op de desktopinterface vind je je SkyDrive terug in de Verkenner onder Favorieten. Zo kan je er snel en makkelijk bestanden met een maximale grootte van 2 GB naartoe kopiëren. De desktopsoftware van SkyDrive zal ook beschikbaar worden voor Windows Vista en 7, en volgens een Braziliaanse nieuwssite ook op Mac OS X.

Remote desktop
Een derde eigenschap van het huwelijk tussen SkyDrive en Windows 8 is dat je van je hele computer een privécloud kunt maken. Zo kun je op afstand via de website SkyDrive.com door je volledige harde schijf bladeren, foto’s bekijken en video’s streamen of bestanden die je nodig hebt naar je SkyDrive uploaden. Voorwaarde hiervoor is wel dat je computer aan staat.

Intern wordt deze functie ‘Forgot something?’ genoemd. Om deze dienst te beveiligen moet je telkens als je via een onbekend systeem wilt inloggen op je SkyDrive-computer een code invoeren die naar je smartphone of een alternatief e-mailadres wordt gezonden.

Bètaversie al voor volgende week?
Verwacht wordt dat de eerste versies van de SkyDrive-apps later deze maand beschikbaar worden, met de lancering van de Consumer Preview van Windows 8.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business