Nieuws

Kim Dotcom op vrije voeten

Een rechtbank in Nieuw-Zeeland oordeelt dat het risico dat Megaupload-oprichter Kim Dotcom de benen neemt klein genoeg is om hem op borgtocht vrij te laten.

De Duitser Kim Dotcom (38), geboren als Kim Schmitz, zit sinds vorige maand in een cel in Nieuw-Zeeland na de sensationele politie-inval op zijn riante villa waarbij voor miljoenen in cash, wagens en andere bezittingen in beslag werd genomen.

De inval kwam er op verzoek van het Amerikaanse ministerie van Justitie. De Amerikanen willen Dotcom vervolgen wegens witwaspraktijken en piraterij. Hij verblijft nu in Nieuw-Zeeland in afwachting van zijn uitleveringsproces. Dat meldt Torrentfreak.

Derde keer, goede keer
Twee eerdere verzoeken van Dotcom om op borgtocht vrij te komen werden afgewezen. Maar de rechter die zich over het derde verzoek boog stemde toe, omdat het het gerecht onwaarschijnlijk lijkt dat Dotcom nog genoeg geld en middelen heeft verstopt om het land te kunnen ontvluchten.

Hoewel hij niet langer in de cel zit, moet Dotcom zich wel aan enkele strikte voorwaarden houden. Zo mogen er geen helikopters op zijn landgoed landen, moet hij de politie 24 uren op voorhand verwittigen als hij een uitstap plant en mogen zijn uitjes niet langer dan 80 km zijn. Ook krijgt Dotcom een internetverbod.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business