Nieuws

Multi Commander 2.0.0.996

Zelfs minder ervaren gebruikers vinden het al snel lastig dat de Windows Verkenner je maar één paneel tegelijk te zien geeft. Wil je de bestanden uit verschillende mappen naast elkaar zien, dan moet je twee sessies opstarten. Van dit hiaat hebben al veel alternatieve verkenners geprofiteerd, waaronder ook Multi Commander.

Voor jou alleen?
Multi Commander, dat zowel in een 32- als een 64-bitsversie bestaat, vraagt je nog voor de eigenlijke installatie of je de tool alleen voor jezelf, dan wel voor alle gebruikers wil installeren. Netjes.

[download_file]

Een stap verder kun je dan zelf aangeven welke modules je al dan niet mee wil installeren. Hieruit blijkt meteen al de flexibiliteit van het programma: er zitten modules tussen die je metadata van audio-, video- en fotobestanden laten bewerken. Er is ondersteuning voor onder meer rar en 7-zip, en er is een ftp-client aanwezig.

Onmiddellijk bij het opstarten valt het dubbele bestandspaneel op, evenals het ontbreken van een contextmenu. In plaats van opties uit zo’n menu te selecteren moet Multi Commander het vooral hebben van menu’s en knoppen. Dat is uiteraard even wennen, maar in de praktijk blijkt dat wel efficiënt te werken.

Speciale functies
In het menu vallen al meteen een paar ‘speciale’ functies op. Zo tref je bij Tools, File Security de mogelijkheid aan het eigenaarschap van een bestand over te nemen of machtigingen te onttrekken of toe te voegen. Dat heb je natuurlijk ook wel in de Windows Verkenner, maar daar zitten dergelijke opties behoorlijk diep verstopt. Dat wijst er al meteen op dat Multi Commander zeker ook de wat gevorderde gebruiker voor zich wil winnen.

Verder tref je nog een functie aan om twee mappen met elkaar te vergelijken en om diverse bestanden tegelijk te hernoemen (inclusief RegEx-ondersteuning) en kan je als gebruiker je eigen commando’s definiëren. Liever een andere lay-out? Ook zo’n ingreep laat Multi Commander zich welgevallen.

Voor alle duidelijkheid wel: Multi Commander vervangt de Windows Verkenner niet; de tool installeert zich gewoon als een bijkomend programma.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business