Nieuws

Mozilla opent appwinkel

Mozilla, de organisatie achter Firefox, zegt dat ze volgende week op het Mobile World Congress haar applicatiewinkel voor ontwikkelaars opent.

Browsers en besturingssystemen stappen langzaamaan allemaal over op applicaties, en Mozilla is daar geen uitzondering op. De bedoeling is om de Mozilla Marketplace, zoals de winkel wordt genoemd, op de telecombeurs in Barcelona voor te stellen. ZDNet zal volgende week overigens ter plaatse verslag uitbrengen van het belangrijkste nieuws op MWC.

In een persmededeling zegt Mozilla dat het mikt op ontwikkelaars die applicaties willen maken voor verschillende platformen en toestellen. Daarbij wil de organisatie het gebruik van open webtechnologieën zoals HTML 5, CSS en Javascript stimuleren.

Boot to Gecko
Mozilla belooft dat je elke applicatie maar één keer hoeft aan te kopen om ze vervolgens te gebruiken op verschillende toestellen, zolang deze maar HTML 5 aankunnen. Hoewel het niet letterlijk wordt gezegd, wordt algemeen verwacht dat de Marketplace ook een soort neutraal terrein zal zijn voor Boot to Gecko, het mobiele besturingssysteem waar Mozilla momenteel aan werkt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business