Nieuws

Apple schakelt push e-mail uit in Duitsland

Apple heeft push e-mailberichten van iCloud en MobileMe uitgeschakeld in Duitsland. Het bedrijf anticipeert hiermee op een rechtszaak die het verloor tegen Motorola, al gaat het bedrijf wel in beroep.

De rechtszaak, waarin Motorola Apple beschuldigt van patentschending, werd begin deze maand al uitgesproken maar krijgt gevolgen nu Apple de push e-mailfunctie heeft uitgeschakeld voor alle gebruikers binnen de Duitse landsgrenzen. Contacten en agenda’s kunnen nog wel gewoon gesynchroniseerd worden op iOS-toestellen.

Apple Duitsland raadt op deze ondersteuningspagina aan om je e-mail zodanig in te stellen dat je toestel zelf de berichten regelmatig ophaalt. Ook kan je zelf berichten opvragen, maar worden ze niet meer automatisch op je toestel gezet. Wie push e-mail via OS X of Microsoft Exchange Active Sync wil ontvangen kan dat ook nog steeds.

[related_article id=”158256″]

In een reactie die het bedrijf gaf aan Engadget bevestigt Apple dat de uitschakeling van push e-mail te maken heeft met de rechtszaak. Al blijft het bedrijf van oordeel dat het patent dat leidde tot de zaak ongeldig is en gaat het tegen de uitspraak in beroep.

Belangrijk om te weten is dat de uitschakeling impact heeft op alle gebruikers in Duitsland, ook mensen met buitenlandse simkaarten of smartphones. Binnen iets meer dan een week gaat immers de technologiebeurs CeBit van start en strijkt de internationale technologiesector in het Duitse Hannover neer. Ook ZDNet zal ter plaatse verslag uitbrengen van die beurs.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business