Nieuws

Philips brengt Smart TV naar budgetmodellen

Philips gaat in zijn nieuwe gamma ook op de goedkopere modellen Smart TV implementeren. Op die manier krijgen gebruikers in elke prijscategorie en voor elke schermgrootte toegang tot apps en een gepersonaliseerd "homescreen".

Nu de interface op punt staat, wil Philips via Smart TV zijn televisietoestellen omvormen tot een mediahub. Naast "Uitzending Gemist" en een functie die je toelaat op te nemen op USB-stick, kan je naar hartenlust twitteren, surfen op het web of filmpjes kijken op YouTube. Die functies komen al vaak voor op wat duurdere toestellen, maar ontbreken meestal bij toestellen lager in het assortiment.

Ter ondersteuning van zijn plannen wil Philips het aantal apps uitbreiden, mede dankzij het vrijgeven van een SDK (software development kit) die programmeurs kunnen gebruiken om een app voor het Smart TV-platform van de Nederlandse firma te bouwen.

Streaming
De ambities van het bedrijf reiken verder dan de woonkamer of homecinema. Zo lanceert het een 19 inchmodel met Smart TV dat de intuïtieve apps naar pakweg de keuken kan brengen. Ook krijg je via dit portaal toegang tot streamingdiensten. Welke van die diensten bij ons beschikbaar zullen zijn, is echter nog niet helemaal duidelijk.

Volgens Philips staan gebruiksgemak en intuïtiviteit centraal in Smart TV. Met de MyRemote App voor iOS en Android kunnen gebruikers een programmagids raadplegen en video-opnames programmeren van overal in huis. Ook streamen van op DLNA-apparaten zou naadloos verlopen.

Omdat Smart TV cloudgebaseerd is, zou het bovendien altijd up-to-date blijven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business