Nieuws

Mobile World Congress 2012: hypes en verwachtingen

Maandag gaat in Barcelona het Mobile World Congress 2012 (WMC) van start. Niet alleen mobiele telefoons en tablets vullen het programma. Ook autofabrikant Ford heeft een stand gereserveerd – een auto is namelijk ook een "mobiel" product. Microsoft is dan weer van de partij met de voorstelling van de consumer-bèta van Windows 8.

Wij hebben de grootste blikvangers, geruchten en verwachtingen voor je op een rijtje gezet.

Quad-core Super-Phones
Groter, beter, sneller… de comparatieven vliegen in het rond als het op smartphones aankomt. De meest opvallende zijn echter de zogenaamde Quad-Core Super-Phones.

[related_article id=”161563″]

LG gaat de Optimus 4X HD voorstellen, een 4,7-inch Android 4.0 smartphone. De 1.5 GHz quad-core processor (Tegra 3) van deze behemoth wordt door Nvidia gemaakt. Het is niet helemaal duidelijk wanneer deze beschikbaar zal zijn, daarvoor zullen we tot maandag moeten wachten.

Niet alleen LG is bij Nvidia gaan aankloppen, ook Fujitsu gebruikt de Tegra 3 in zijn Super-Phone. Zij gaan echter nog verder en steken er een "companion core" bij. Deze werkt naast de quad-core en moet zich bezig houden met eenvoudige taken om de batterij wat te sparen.

HTC kan natuurlijk niet ontbreken in het rijtje en stelt zijn One-reeks voor. Gadgetwebsite Pocket-Lint claimt dat de One X ook met een Tegra 3-processor komt. Van HTC zelf is dat gerucht nog niet bevestigd.

Zak-cinema van Acer
Volgens Pocket-Lint zou Acer zijn recentste telg komen voorstellen, de CloudMobile. Deze dual-core smartphone komt met een 720p 4.1 touchscreen en de naam suggereert één of andere cloudfunctionaliteit.

Hoogstwaarschijnlijk zal deze 4.0 Android smartphone functioneren op AcerCloud, of op een vernieuwde versie ervan. Het vreemdste aan deze smartphone is echter dat hij voorzien is van Dolby-Sound. Ingebouwde Dolby codecs zouden garant moeten staan voor een uitstekend audiokwaliteit. Verdere details ontbreken echter nog.

Ford
Een autofabrikant op een MWC? Wij trokken ook grote ogen toen we dat lazen. Naar verluidt wil Ford een statement maken dat zijn een autofabrikant zijn bij wie technologie nauw aan het hart ligt.

Op het programma staat de voorstelling van de B-Max. Bij Ford spreken ze van "de meest technologisch geavanceerde stadsauto ter wereld". De B-Max zou enkel voorzien zijn voor de Europese markt.

Windows 8
In de voorgaande jaren heeft Windows Phone altijd flink wat aandacht gekregen op MWC. Het Amerikaanse PCmag.com claimt dat Windows Phone 7.6 Tango voorgesteld zal worden. Het belangrijkste hier is dat de compatibiliteit verbreed wordt. Minder krachtige toestellen met lagere resoluties zullen nu ook Windows Phone kunnen draaien. Op die manier wordt de weg voor budget Windows-Phones geplaveid.

Fans van het zwaardere werk zouden met deze downgrade op hun honger kunnen blijven zitten. Of toch niet helemaal, want woensdag wordt de consumer-bèta van Windows 8 voorgesteld. Daarin staat de vernieuwde "Metro-interface" centraal. Deze moet, naast de klassiekere interface, de desktop- en tabletervaring dichter bij elkaar brengen. Een van de nieuwigheden daarin is dat de startknop verdwijnt, een beslissing die al voor enige Controverse heeft gezorgd, aldus Gizmodo. In de developer-bèta zou de iconische startknop pas verschijnen als je er met je muis overgaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business