Nieuws

Nokia komt met budget-Windows Phone

Nokia voegt een instapmodel toe aan zijn Windows Phone-gamma. Het gaat ook zijn topmodel, de Lumia 900, bij ons in de winkels leggen.

Op dit moment verkoopt Nokia twee Windows Phone-modellen in België en Nederland: de Lumia 800 en de Lumia 710. Om de instapmarkt te bedienen voegen de Finnen daar binnenkort de Lumia 610 aan toe. Dit toestel krijgt "slechts" 256 MB RAM-geheugen mee, maar is wel uitgerust met een 3,7 inchscherm met een resolutie van 800 bij 480 pixels.

Bescheiden specificaties
De Lumia 610 beschikt over 8 GB opslagruimte, en zoals we gewend zijn van Windows Phone is het niet mogelijk dit uit te breiden. De rest van de specificaties is zoals verwacht: wifi, bluetooth en een 1300 mAh-accu. De Nokia Lumia 610 wordt in wit, cyaan, magenta en zwart uitgevoerd en gaat vermoedelijk 249 euro kosten. De lancering is gepland voor het tweede kwartaal van dit jaar.

[related_article id=”161563″]

Lumia 900
Wie al een tijdje zit te wachten op het topmodel, de Lumia 900, komt binnenkort ook aan zijn trekken. Nokia heeft namelijk bevestigd dat dit toestel ook buiten de Verenigde Staten geleverd zal worden.

Op dit moment kijkt Nokia naar een Europese introductie in mei, met een adviesprijs van 549 euro. In vergelijking met de Lumia 800 heeft de Lumia 900 een groter scherm (4,3 in plaats van 3,7 inch) en een frontcamera voor videobellen. De Lumia 900 wordt in het wit, zwart en cyaan beschikbaar. 

Nokia Reading
Overigens maakte Nokia op het Mobile World Congress ook even gebruik van de gelegenheid om Nokia Reading te introduceren. Deze nieuwe hub voor Windows Phone aggregeert nieuws, e-books en audiobooks en zorgt ervoor dat deze content zowel online als offline te gebruiken is. Nokia Reading zal vanaf april kosteloos verkrijgbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business