Nieuws

Raspberry Pi vanaf woensdag te koop?

Wie een Raspberry Pi op de kop wil tikken, moet morgen zijn wekker zetten. Om zeven uur onze tijd wordt een belangrijke aankondiging gedaan.

Waarschijnlijk gaat de Raspberry Pi, een spotgoedkope Britse Linuxcomputer met een ARM-processor, morgen in de verkoop. Of we krijgen op zijn minst een datum en tijdstip te weten waarop dat gebeurt. De lancering werd herhaaldelijk uitgesteld door problemen bij het vinden van een goedkope fabrikant en voldoende onderdelen.

Het team achter de Raspberry Pi, een Britse liefdadigheidsinstelling die met het apparaat de computerwetenschappen een duwtje in de rug wil geven, raadt je aan je wekker te zetten, want op woensdag 29 februari om 07.00 uur onze tijd publiceert zij een grote aankondiging op haar website.

[related_article id=”152275″]

De Raspberry Pi Foundation heeft in eerste instantie tienduizend exemplaren van het B-model besteld bij een Chinese fabrikant, en die zouden wel eens snel uitverkocht kunnen raken. Dit model kost 35 dollar en daarvoor krijg je een volwaardige Linuxcomputer op creditcardformaat met een ARM-processor met kloksnelheid van 700 MHz, 256 MB RAM, twee USB-poorten, HDMI-uitgang en ethernetaansluiting.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business