Nieuws

Kodak lanceert Android-app

Fotobedrijf Kodak heeft een Androidapplicatie waarmee feestgangers tijdelijke sociale netwerken kunnen opstarten, waarop ze foto"s kunnen delen.

Het bedrijf bracht de applicatie in november eerst uit voor iPhonegebruikers. Kodak introduceerde de Androidversie vorige week in alle stilte en stelt deze dienst nu voor.

“Onze klanten kunnen, ongeacht het platform waarop ze werken, hun foto’s bekijken en delen”, zegt Mark Cook. Hij is vicepresident producten bij Kodak Gallery, het oude Ofoto dat in 2001 door Eastman Kodak werd overgenomen.

[related_article id=”158901″]

Ad hoc-netwerk starten
Gebruikers kunnen tijdelijke netwerken opzetten om foto’s te delen. Zo kun je bijvoorbeeld een netwerk starten op het huwelijk van je neef. Leden van de groep kunnen dan foto’s delen met hun mobiele telefoon. Je kunt andere gasten natuurlijk ook uitnodigen en ze foto’s laten uploaden.

Het creëren van netwerken tijdens specifieke gebeurtenissen heeft als voordeel dat gebruikers enkel toegang hebben tot foto’s die op dat moment belangrijk zijn voor hen. Gasten op een huwelijk hebben geen toegang tot de foto’s van een sportwedstrijd in de buurt, of die van een reünie van vrienden uit de middelbare school. Zélfs wanneer de fotografen ook op hetzelfde huwelijk zijn.

De iPhone-versie van Kodak Gallery werd sinds haar debuut zo’n 500.000 keer gedownload, zegt Cook. Meer dan vijf miljoen foto’s werden geüpload via de mobiele applicatie, met een gemiddelde van vijftig foto’s per album.

Foto"s delen en printen
In de applicatie kun je je foto’s delen via e-mail, sms en Facebook. Je kunt meldingen instellen voor wanneer foto’s en commentaren toegevoegd worden aan je album en geüploade foto’s kunnen omgezet worden in prints, kaartjes en fotoboeken. Producten waaraan Kodak uiteindelijk wat geld hoopt te verdienen.

De nieuwe Androidapplicatie werkt op Androidtelefoons, maar ook op Amazons Kindle Fire. Je kunt de app krijgen in de Androidwinkel en in Amazons Appstore voor Android. Volgens Cook zijn er geen plannen om de applicatie ook voor BlackBerry of Windows Phone uit te brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business