Nieuws

Preview: BitTorrent Share alpha

Voordelen
Hoge up- en downloadsnelheden
Delen via Facebook
Nadelen
Applicatie verplicht om te kunnen uitwisselen
Soms problemen met webbrowser.
Aanbevolen prijs:
Waar te koop?
BitTorrent Share is weliswaar nog maar in de alpha-fase, maar tijdens het testen gedraagt het zich opvallend stabiel.

Torrentdiensten zijn ideaal om grote bestanden publiek te delen. Maar wat nu als je een bestand alleen wilt delen met een paar vrienden? BitTorrent, eigenaar van de populairste torrentapplicaties op het internet, heeft daar een oplossing voor: BitTorrent Share.

Het aantal manieren om bestanden te delen over het web is tegenwoordig ontelbaar, maar BitTorrent Share, dat boven op de bekende torrenttechnologie gebouwd is, pakt het subtiel anders aan. De resultaten zijn veelbelovend. Om een bestand te delen, download je de Share-applicatie, registreer je jezelf en selecteer je de bestanden die je wilt doorsturen.

Geen download zonder registratie
Vervolgens voer je de gegevens in van de mensen met wie je wilt delen. Dat kan via e-mail, maar ook via Facebook. De app start meteen met uploaden en de ontvanger krijgt na enkele minuten een e-mail met instructies. Om te kunnen downloaden, moet die wel de applicatie downloaden en zich eveneens registreren.

De up-en downloadsnelheden zijn in elk geval indrukwekkend. Een testbestand van ongeveer 700 MB is in 44 minuten geüpload, maar de ontvanger hoeft niet te  wachten tot het hele bestand online staat. De details zijn nog niet helemaal duidelijk, maar blijkbaar cachet BitTorrent een kopie bij Amazons S3-servers, dat wordt verwijderd zodra genoeg mensen het via P2P kunnen delen.

Bandbreedte delen
Ook wordt het in de toekomst de bedoeling dat mensen wat opslag en bandbreedte opofferen om bestanden te delen. Er zijn nog een paar andere voordelen aan Share: je kunt groepen aanmaken met mensen waar je vaker bestanden mee deelt en het is mogelijk om de upload- en downloadsnelheid te beperken, om zo te voorkomen dat je verbinding aan de grond loopt.

Ten slotte kun je commentaar schrijven bij gedeelde bestanden, waardoor het geheel een leuk sociaal trekje krijgt. BitTorrent Share is weliswaar nog maar in de alpha-fase, maar tijdens het testen gedraagt het zich opvallend stabiel.

Het enige grote probleem waar we tegen aanlopen, is dat onze webbrowser de Share-link niet geopend krijgt, al kun je ook gewoon het hoofdvenster vernieuwen om een nieuwe link in beeld te krijgen.

Dit programma krijgt geen 0/10 omdat de redactie het verschrikkelijke software vindt, maar omdat het om een onafgewerkte versie van Share gaat. De definitieve versie zal zoals steeds aan ons kritisch oog onderworpen worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business