Nieuws

Foursquare, of hoe goed datarecyclage kan zijn

Foursquare-topman Dennis Crowley sprak tijdens het Mobile World Congress in Barcelona over de voordelen van datarecyclage. Voor jou en voor Foursquare.

Crowley had het over het fortuin aan data dat binnenstroomt dankzij de mobiele Foursquare-app. Die applicatie kan omgetoverd worden tot een aanbevelingsmotor voor mensen die nieuwe plekken willen ontdekken.

Ontdek de échte wereld
“We geven mensen de mogelijkheid door enorme hoeveelheden data te filteren op een manier die niemand ons heeft voorgedaan”, zei Crowley tijdens zijn spreeksessie. Dat gebruik van persoonlijke data kan sommige gebruikers afschrikken, maar volgens Crowley worden de aanbevelingen goed onthaald.

Crowley beschreef de dienst als de Marauders Map, een bekend onderdeel uit de Harry Potter-reeks en een verdoken manier om te zeggen dat je dienst magisch is. Crowleys doel is aanbevelingsstippen op elke kaart, of die zich nu op je pc, smartphone of ander gps-systeem bevindt. Volgens hem zal dat mensen helpen “de echte wereld te ontdekken”.

Het bedrijf zal ook een avatar introduceren, zoals Microsofts bekende Clippy, die aanbevelingen en suggesties zal aanbieden. Het is de bedoeling dat deze virtuele butler gaat waar jij gaat, en dat je de applicatie niet eens altijd open moet hebben staan. Uiteindelijk zal het mogelijk zijn aanbevelingen te maken op basis van data uit het verleden.

Ten slotte beweegt Foursquare zich richting de mobieletransactiewereld. Het bedrijf sloot een overeenkomst met American Express, zodat kortingen rechtstreeks op de kredietkaart terechtkomen wanneer je je betaalgegevens invoert. American Express stuurt je vervolgens een sms om je op de hoogte te brengen van de gebruikte korting.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business