Nieuws

Eerste bèta Ubuntu 12.4 nu beschikbaar

Canonical heeft de eerste bètaversie van Ubuntu 12.4 Precise Pangolin vrijgegeven. De finale versie moet eind april beschikbaar zijn.

Precise Pangolin wordt de vierde grote LTS-release van Ubuntu. LTS staat voor Long Term Support. Dat betekent dat het ontwikkelteam en uitgever Canonical tot vijf jaar na de release bugs en andere problemen blijven oplossen.Om de twee jaar wordt zo’n versie gelanceerd.

Zoals bij de vorige langetermijnreleases ligt de focus bij Precise Pangolin niet op nieuwe functies, maar op stabiliteit en een lager energieverbruik. Ubuntu 12.4 is de eerste langetermijnrelease die de desktopomgeving Unity als standaard heeft. Unity werd geintroduceerd in Ubuntu 11.04.

Heads Up Display
Toch heeft Canonical het niet nagelaten enkele nieuwe functies toe te voegen waar van de HUD (heads-up-display) de ingrijpendste is. De HUD vervangt traditionele menu’s als file, edit en view. De bedoeling is dat je de HUD oproept met de alt-toets en daarna typt welke actie je wilt ondernemen.

In eerste instantie zal dit meer tijd kosten dan de gebruikelijke methode maar de HUD zal gaandeweg leren en voorspellen welke functie je zoekt. Nieuw is ook dat de standaardmuziekspeler vervangen is door Rhythmbox.

De eerste bèta van Ubuntu 12.4 LTS is gratis beschikbaar op de officiële website. Op 29 maart komt een tweede bèta en de definitieve versie staat gepland voor 26 april.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business