Nieuws

De iPad 3 in geruchten

Op 7 maart houdt Apple een persconferentie waar het hoogstwaarschijnlijk een nieuwe iPad zal aankondigen. Wat mogen we daar van verwachten?

De lancering van een nieuw Apple-product wordt steevast voorafgegaan door een maandenlange geruchtenstroom. Voor de opvolger van de iPad 2, die volgens sommige bronnen de iPad HD zal heten en volgens anderen de iPad 3, was dat niet anders. We zetten de meest geloofwaardige geruchten op een rijtje.

Retinascherm
Het meest hardnekkige gerucht over de volgende iPad is dat hij net als Apples laatste modellen van de iPhone en de iPod Touch een zogenaamd retinascherm krijgt. Dat is een marketingterm die door Apple werd bedacht om een scherm met een zeer hoge pixeldichtheid aan te prijzen.

[related_article id=”158256″]

Waar de eerste en tweede iPad het met een resolutie van 1024 bij 768 pixels moesten doen zou het scherm van de iPad 3 2048 bij 1536 pixels tellen. Dat komt neer op 260 pixels per inch (ppi). De iPhone 4 en 4S en de iPod Touch van de vierde generatie beschikken over een retinascherm met 326 ppi. De herstelsite iFixit kreeg een retinascherm dat voor de iPad 3 bedoeld zou zijn, in handen.

Betere camera
De geruchten over de camera van de iPad 3 zijn minder talrijk maar verschillende bronnen beweren dat de camera aan de achterzijde een upgrade krijgt naar acht megapixels. Foto’s van een vermeende behuizing van de iPad 3 laten een grotere uitsparing zien voor de camera, wat de geloofwaardigheid van dit gerucht verhoogt.

Processor
Ook over de processor van de iPad 3 / HD is al veel inkt gevloeid. Volgens de ene bron wordt het een quadcoreprocessor, terwijl anderen het bij de twee rekenkernen van de iPad 2 houden maar met een opgevoerde grafische chip. De verwijzingen naar zowel een A6- als een A5X-processor in de bèta-versie van iOS 5.1 brengen hierover geen uitsluitsel.

4G
Apple heeft nog geen mobiel apparaat in de stal met ondersteuning voor 4G. Verschillende bronnen, waaronder Bloomberg en The Wall Street Journal vermoeden dat Apple een versie van de iPad 3 op de markt gaat brengen met ondersteuning voor de 4G-standaard LTE. In de Verenigde Staten bieden al enkele operatoren 4G-internet aan maar in Europa is het nog armoe troef.

Design
De foto’s van de vermeende behuizing van de iPad 3, die de Chinese gadgetblog M.I.C. Gadget deze week publiceerde, doen vermoeden dat Apples nieuwe tablet iets dikker wordt dan zijn voorgangers. De randen zouden wel scherper aflopen, waardoor het verschil in dikte minder zou opvallen. In tegenstelling tot eerdere berichten had de behuizing die M.I.C. Gadget in handen kreeg nog steeds een Home-knop.

Dat de iPad 3 dikker wordt dan zijn voorgangers kan verklaard worden door de grotere batterij die waarschijnlijk nodig is om het retinascherm van energie te voorzien en tegelijkertijd de batterijduur van de iPad 2 te evenaren.

Naast een nieuwe iPad zou Apple morgen ook een nieuwe AppleTV voorstellen. De persconferentie start om 19 uur onze tijd. ZDNet brengt live verslag uit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business