3D-gamen met oogbesturing

Oogbesturing voor computers is vooral bedoeld voor mensen met een lichamelijke beperking. Maar nu zijn er ook arcadekasten die je alleen met je ogen bedient.

Op de Cebit-stand van het Zweedse Tobii komen we EyeAsteroids tegen. Een eenvoudige game waarbij je rotsblokken letterlijk met je ogen aan stukken schiet. Na een paar seconden kalibreren ben je speelklaar.

Enkele jaren geleden kwamen we Tobii al eens tegen op Cebit. Het bedrijf concentreert zich vooral op sensoren om je oogbewegingen vast te leggen, en bijhorende software om zo je computer te bedienen of teksten te typen. Maar naast die activiteiten heeft het nu samengewerkt met Seefront, een bedrijf dat brilloze 3D-techniek ontwikkelt. Het resultaat werd dinsdag op Cebit voor het eerst voorgesteld.

Deze ZDNet-redacteur mag de game even testen. Daarbij valt op dat de technologie toch nog niet helemaal goed is. De gewone demo werkt perfect, maar het spel zelf reageert niet altijd op de oogcommando"s. Al willen we wel nuanceren dat de nieuwsgierigen rondom ons in combinatie met een bril de spelervaring mogelijk wat bemoeilijken.

De sensor die Tobii maakt, plaats je normaal gezien onder een computerscherm. Maar die sensor is tegenwoordig nog maar zo groot als die van een Kinect of een Wii. Ook kan de sensor worden ingebouwd in laptops, die dan weliswaar iets dikker zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business