Nieuws

Leider LulzSec verlinkt zijn collega’s

In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zijn zes vermeende kopstukken van hackerscollectief LulzSec aangeklaagd.

De actie werd mogelijk gemaakt door de 28-jarige Puerto Ricaan Hector Xavier Monsegur uit New York. Hij ging online als ‘Sabu’, de leider van de Anonymous-fractie LulzSec, door het leven. Deze hackersbeweging was vorig jaar korte tijd zeer actief met aanvallen op onder meer Sony, de CIA, de Amerikaanse Senaat, de FBI, Visa, Mastercard en PayPal.

FBI-informant riskeert 124,5 jaar cel
Monsegur zou volgens Fox News vorige zomer in alle stilte schuldig hebben gepleit op twaalf aanklachten rond computercriminaliteit en zou sindsdien als informant voor de FBI werken, in de hoop strafvermindering te krijgen. Volgens een persbericht van de FBI kan hij voor maximaal 124,5 jaar de cel in draaien. De overige beklaagden riskeren maximumstraffen van vijf tot tien jaar.

Nadat een medewerker van het Spaanse beveiligingsbedrijf Panda Security zich in een blogpost vrolijk had gemaakt over de aanklachten, verving Anonymous de website van zijn werkgever door een aanklacht tegen het bedrijf en een afscheidsboodschap voor Monsegur.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business