Nieuws

Etaleer je beelden op Flickr

Flickr blijft met zijn levendige gemeenschap van fotoamateurs een bijzonder populaire stek om foto’s te etaleren. Al heeft de fotodienst ondertussen een beetje van zijn glans verloren.

Bij Flickr zijn ze op zoek naar een manier om geld te verdienen, en dat merk je. Een Pro-account kost je 24,95 dollar, omgerekend zo’n 18 euro per jaar. Op zich niet zo heel veel, maar de druk om te upgraden naar Pro wordt opgevoerd.

Zo is het gratis account tegenwoordig beperkt tot 200 foto’s. Je collectie kan meer beelden bevatten, maar die krijgt niemand te zien, ook jij niet. Een van de sterke kanten van Flickr is dat je er gemakkelijk enorme hoeveelheden beelden mee kan beheren. Een groot aantal foto’s aan een album (set) toevoegen of verwijderen, doe je in luttele seconden.

Nog een pluspunt van Flickr is dat het zich bijzonder vlot laat integreren op een eigen website. Een set foto’s als slideshow op een site plaatsen is echt kinderspel. Een laatste troef zijn de mogelijkheden om een bepaalde licentie aan een foto toe te kennen, gaande van een eigen copyright tot een creative commons-variant.

Een minpuntje? Flickr blijft na al die jaren toch met een verwarrende interface kampen. Er is heel veel mogelijk en aanvankelijk oogt het allemaal mooi. Maar soms moet je echt graven om een bepaalde functie te vinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business