Nieuws

App: AirVinyl

De befaamde Air Studios, bij het grote publiek bekend van Beatles-producer Sir George Martin, hebben met AirVinyl een muziekspeler-app voor je iPad of iPod gemaakt.

De app geeft je iTunes-bibliotheek een vintage touch met een leuk ogende, retrochique interface. Als je van beide walletjes wil eten – enerzijds comfort en gebruiksgemak van digitale media, anderzijds de charme van kilo"s vinyl – dan is AirVinyl misschien wel je ding.

Platenbak
AirVinyl groepeert je muziekbibliotheek in platenbakken en sorteert ze per genre of artiest. Daar blader je dan op de ouderwetse manier doorheen, net alsof je door een platenbak snuistert. Als je een "plaat" vindt die je aanstaat, leg je deze op op de draaitafel die op het scherm verschijnt. 

[related_article id=”161563″]

Deze app is er echter niet alleen voor de show: audio-ingenieurs van de Air Studios ontwikkelden digitale EQ"s, filters en andere audiopolijstende algoritmes om een "vinylsound" na te bootsen. Maar eigenlijk moet deze app het vooral hebben van de interface.

Er zit ook een cassettedeck bij de app. Deze zet je afspeellijsten om in mixtapes. Hij importeert je afspeellijsten uit iTunes en je kan ook binnen de app tapes samenstellen. Een minpuntje is dat de iPadversie alleen in landschapsmodus werkt. Je iPad docken en genieten van je muziek met die leuke interface is dus geen optie.

AirVinyl is beschikbaar voor de iPhone en iPod Touch en de iPad en kost respectievelijk 0,79 en 2,39 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business