Nieuws

Maak en herstel back-ups van je Androidapps

Als je vaak van Androidtoestel wisselt ben je veel tijd kwijt met het terugzetten van je favoriete apps. Gelukkig bestaan er programma’s die dat voor jou doen.

Het Windows-tooltje APK Batch Installer installeert zoals de naam al doet vermoeden in één keer een selectie apps op je Androidapparaat. Die apps zet je eerst met enkele klikken van je oude toestel over op je computer.

Software als Titanium Backup, Root Uninstaller of Android Commander kan dit ook, maar het gratis programma APK Batch Installer heeft een simpele interface en geen overbodige functies, waardoor apps back-uppen en overzetten een fluitje van een cent is en je geen schrik moet hebben dat je iets verkeerd doet.

[related_article id=”161563″]

Instellingen raak je nog wel kwijt
APK Batch Installer maakt een back-up van alle apps die niet standaard met je toestel geleverd werden. Bij het overzetten verlies je wel je instellingen, maar de ontwikkelaar is volop bezig hier een mouw aan te passen. Hou deze thread op het XDA-ontwikkelaarsforum dus goed in de gaten. Je vindt er de downloadlink voor de meest recente versie.

Na installatie verbind je je Androidtoestel met je computer via de MicroUSB-kabel en selecteer je op je telefoon of tablet de USB Debugging Mode. Als je je apps wil back-uppen kies je op je computer gewoon de optie Batch Backup APKs, een map waar je je apps op je computer wil opslaan en klik je op volgende.

Voor de omgekeerde beweging selecteer je Batch Install APKs en de locatie waar je je apps hebt bewaard. Nu kun je de apps die je wilt installeren aanvinken. Volgende selecteren, even wachten en je bent al klaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business