Nieuws

Kroes roept vrouwen op voor IT te kiezen

Europees commissaris voor de Digitale Agenda Neelie Kroes roept in een YouTube-toespraak vrouwen op om de IT-sector in te stappen. Aanleiding is internationale vrouwendag.

Kroes ziet twee trends in de afgelopen twintig jaar: de opkomst van gelijkheid voor vrouwen en de opkomst van nieuwe informatie- en communicatietechnologie. En waar die twee trends elkaar treffen, wordt het boeiend, volgens Kroes.

Ze haalt in haar toespraak een aantal inspirerende vrouwen uit de IT-sector aan: Facebooks chief operating officer Sheryl Sandberg, e-zakenvrouw en liefdadigheidswerkster Martha Lane Fox en Tawakel Karman, het gezicht van de Jemenitische opstand in 2011 en tevens Nobelprijswinnares.

Hoewel vrouwen ondervertegenwoordigd zijn in de IT-sector, hebben ze er wel degelijk hun plaats, volgens Kroes: “ICT gaat over creativiteit, netwerken en mensenrechten. Het gaat over het vinden van nieuwe apps, het maken van connecties en de vrijheid om je te kunnen uiten. Dus vrouwen, vergeet niet dat deze sector je ideeën, talenten en enthousiasme nodig heeft. Er liggen kansen voor het oprapen. Wees moedig en grijp ze.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business