De kwetsbaarheden waarmee je Google Chrome kan hacken, zijn amper een dag na de ontdekking al weggewerkt. De update naar versie 17.0.963.78 is er voor zowel Windows, Mac OS X als Chrome Frame. Enerzijds lost ze problemen met video’s en games in Flash op, anderzijds adresseert ze de pas ontdekte kwetsbaarheden die afgelopen woensdag werden […]

Advertentie

De kwetsbaarheden waarmee je Google Chrome kan hacken, zijn amper een dag na de ontdekking al weggewerkt.

De update naar versie 17.0.963.78 is er voor zowel Windows, Mac OS X als Chrome Frame. Enerzijds lost ze problemen met video’s en games in Flash op, anderzijds adresseert ze de pas ontdekte kwetsbaarheden die afgelopen woensdag werden blootgelegd.

Op de CanSecWest-conferentie werd Google Chrome vrij snel gekraakt. Eén keer door het Franse Vupen in de Pwn2Own-wedstrijd van HP TippingPoint die al sinds 2007 jaarlijks wordt gehouden.

 

Een tweede hack volgde kort daarna bij een door Google gesponsorde hackwedstrijd op dezelfde conferentie. Bij die laatste ging de Rus Sergey Glazunov met de eer en 60.000 dollar prijzengeld lopen door een onveiligheid in de browser aan te tonen. In de blogpost over de beveiligingsupdate feliciteert de informatiegigant de man met zijn ontdekking.

Google Chrome zoekt standaard zelf naar updates. Als eindgebruiker hoef je dus niets te ondernemen. Als dit niet gebeurt dan zie je rechtsboven in de browser een groene pijl staan boven het icoontje van de moersleutel.

Advertentie