EDPnet pakt uit met 50 Mbps downloadsnelheid

Wie vandaag surft aan 30 Mbps bij EDPnet krijgt gratis een upgrade naar 50 Mbps. Daarmee levert het het snelste DSL-aanbod van het land.

In een gesprek met onze redactie legt Kris Verdonck, verantwoordelijk voor de klantendienst bij EDPnet, uit dat zijn bedrijf klanten die vandaag een abonnement hebben aan 30 Mbps gratis worden omgezet naar het zogenaamde 50/6 profiel.

Dat betekent een maximum downloadsnelheid van vijftig megabit per seconde en een uploadsnelheid van zes megabit per seconde voor wie het abonnement ‘Newer & Faster internet’ heeft.

[related_article id=”158455″]

DLM
Die snelheid komt er dankzij DLM, wat staat voor Dynamic Line Management. Dat is een nieuw protocol waardoor VDSL-lijnen meer snelheid bieden. De techniek wordt al een tijdje getest bij het bedrijf en nu het BIPT groen licht geeft wil de provider de snelheid aanbieden waar mogelijk.

Volgens Verdonck is de maximumsnelheid haalbaar binnen een straal van 400 meter rond de straatcabine. In praktijk kunnen 68 procent van de klanten die vandaag de maximumsnelheid van 30 Mbps bereiken ook 50 Mbps halen.

Nieuwe klanten worden automatisch geactiveerd op het hogere profiel. Voor bestaande klanten gebeurt de upgrade per straatcabine. Dat moet eind dit jaar afgerond zijn.

Stapsgewijs
“Het is een proces waarbij de lijn standaard wordt geactiveerd op 30 Mbps. Dan treedt DLM op, een functie die één tot zeven dagen de lijn gaat monitoren. Als dan blijkt dat de kwaliteit goed is, dan wordt de snelheid verhoogd tot veertig Mbps en vervolgens naar vijftig Mbps” aldus Verdonck.

EDPnet is vooralsog de enige die de hoge snelheid aanbiedt. Al zijn de nieuwe snelheden in principe ook beschikbaar voor andere alternatieve operatoren. Gisteren schreven we nog dat het bedrijf een uploadsnelheid van 10 Mbps aanbiedt, hetzij ten koste van een hoge downloadsnelheid.

De hoge snelheden zijn vooral een aanval op het aanbod van Telenet. Het kabelbedrijf biedt al geruime tijd Fibernet-abonnementen van vijftig en honderd Mbps aan, maar bij Telenet betaal je 44,95 euro. Bij EDPnet is dat maar 35,95 euro.

Update 14.50 uur:
Telenet laat weten dat je voor een internetabonnement zonder (analoge of digitale) televisie geen kabelabonnement nodig hebt. Enkel wanneer je een televisiesignaal wil, wordt de kabelkost in rekening gebracht. We hebben dit aangepast in het artikel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business