Nieuws

De cloud vandaag en morgen [Partner info]

Uit een grootschalige online survey blijkt dat wereldwijd maar liefst 1 bedrijf op 5 bezig is met de implementatie van cloud computing. België volgt deze trend op de voet: 10 % van de bevraagde bedrijven heeft de cloud al volledig geïmplementeerd, en bijna 40 procent van onze KMO"s is óf van plan om cloud-oplossingen te integreren óf is daar al daadwerkelijk mee bezig.
Bovendien meent 30 % van de ondervraagden dat de cloud vanaf 2014 de belangrijkste methode voor IT-delivery wordt.

De populairste van de klas is op dit moment de private cloud. Dit is een cloud-infrastructuur die gebruikt wordt voor maar één organisatie. Die kan zowel intern als door derden beheerd worden. Vandaag de dag maakt hij al 33 % uit van alle werelwijd geïmplementeerde cloud-modellen.
En dat ligt volledig in de lijn van wat de private cloud doet verwachten. De private cloud is namelijk 100 % maatwerk, volledig gemodelleerd naar de specifieke noden van één bedrijf.

Voor groot en klein
Cloud computing heeft evenveel voordelen voor grote als voor kleine bedrijven. Zo heeft Microsoft alleen al 40 miljoen gebruikers van de Online Services, waaronder heel wat grote en kleine spelers. En 10.000 bedrijven, zoals Siemens en T-Systems, gebruiken Windows Azure.

De private cloud van Microsoft steunt op 2 producten: de Windows Server 2008 R2 Hyper-V, die instaat voor de automatisering van de IT-processen en ontwikkeling en ondersteuning van webapplicaties. En System Center die de hele omgeving plant,beheert en orchestreert.

Beide producten maken de private cloud van Microsoft  volledig futureproof.

Is jouw bedrijf klaar voor de toekomst?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business