Nieuws

ARM lanceert chipontwerp voor koelkasten

Chipontwerper ARM hoopt dat zijn energiezuinige Cortex M0+-chipontwerp vrijwel ieder apparaat met het internet zal verbinden.

Binnen enkele jaren vind je misschien een processor naar een ontwerp van ARM in je koelkast, pacemaker, bureaulamp of auto. Het Britse bedrijf heeft de tablet- en smartphonemarkt al stevig in zijn grip met zijn zuinige maar krachtige ontwerpen en hoopt ook in andere markten te kunnen doorbreken.

Het Cortex-M0+-ontwerp van ARM is naar eigen zeggen de meest energie-efficiënte microprocessor ter wereld. De 32 bit-microcontroller zou maar een derde van de energie van de zuinigste 8 en 16-bit varianten verbruiken. Al zeker twee chipproducenten, NXP Semiconductor en Freescale, hebben een licentie op het ontwerp genomen.

[related_article id=”152275″]

ARM hoopt dat zijn ontwerpen ‘The Internet of Things’ een duwtje in de rug kunnen geven. Dit concept betekent dat vrijwel elk elektronisch apparaat verbonden is met het internet of een netwerk en zo kan communiceren. Voorbeelden daarvan zijn slimme energiemeters, draagbare sensoren voor medische doeleinden, intelligente huishoudapparaten en nog veel meer.

“The Internet of Things zal de wereld zoals we die kennen veranderen, zowel op het vlak van energie-efficiëntie als veiligheid en gebruiksgemak”, zegt analist en chipindustrie-expert Tom R. Halfhill in ARM"s persbericht. “Maar daarvoor zijn extreem goedkope, zuinige en kleine processors nodig die toch goed presteren.”
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business