Nieuws

App: Joypad – Game Controller

Joypad – Game Controller maakt van je iPhone een volledig functionele spelcontroller voor je Windows-pc, Mac en iPad.

Als je dit stukje leest, gaan we er vanuit dat je van games houdt. Houd je van old-school SNES-, Sega- en N64-games, dan speel je deze waarschijnlijk in een emulator op je pc. De spellen komen het beste tot hun recht met de originele controllers maar je kunt ook voor the second-best thing gaan: een iPhone.

Verbinden via wifi of bluetooth
Joypad maakt verbinding met je Windows-pc of Mac met een gratis desktopapplicatie. Het instellen van de applicatie stelt niet zoveel voor, al moet je computer zich uiteraard wel op hetzelfde netwerk bevinden. Zo niet, dan kun je gebruik maken van bluetooth. Op je iPad heb je geen speciale app nodig. Joypad wordt in een dertigtal iPad-games standaard ondersteund.

[related_article id=”161563″]

Open de applicatie op je computer en selecteer je iPhone, waarna er verbinding wordt gemaakt (in het Joypad Connect-scherm zie je een groen of rood rechthoekje onderin beeld). Krijg je geen verbinding, dan kun je het eventueel nog proberen met een handmatig serveradres. 

Minecraft en Portal 2
Heb je verbinding dan kun je kiezen voor een bepaalde configuratie voor Player One. De applicatie heeft controllerschema’s voor meerdere emulators, zoals NES, GBA, SNES, Genesis en N64 maar wordt dankzij de SDK ook standaard ondersteund in succesvolle pc-spellen als Portal 2 en Minecraft.

Prettig is dat je niet naar het scherm van je iPhone hoeft te loeren om te zien waar de toetsen zich precies bevinden: je kunt een ‘dead zone’ en ‘touch radius’ instellen voor de d-pad, zodat je duimen niet per se op de toets zelf hoeven te rusten. De afwijking voor de d-pak is van 0 tot 60 pixels in te stellen, de touch radius tot 40 pixels. 

Joypad – Game Controller is gratis beschikbaar voor de iPhone en iPod Touch. De versie zonder advertenties, Joypad Elite genaamd, kost 9,99 euro. Voor dat geld krijg je ook een aantal klassieke skins voor de retro-controllers.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business