Nieuws

De roze wolk in de cloud [partner info]

Een online survey peilde bij zo’n duizend bedrijven naar de belangrijkste drijfveren om cloud computing te integreren in hun IT-infrastructuur. Helemaal bovenaan staat het streven naar meer mobiliteit en flexibiliteit, op de voet gevolgd door de druk om kosten te besparen.

De essentie van cloud services is flexibiliteit. Een applicatie kan een andere applicatie aanroepen op een andere cloud service en data kunnen overal worden opgeslagen, ook in het eigen netwerk, maar toch beschikbaar blijven voor cloudapplicaties. Met cloud-oplossingen, zoals die van Microsoft bijvoorbeeld, krijgen bedrijven dus van vrijwel overal toegang tot alle bedrijfsdocumenten.
Ook wat hun data betreft, houden ze volledige controle ‘in de cloud’. Bedrijven kunnen de data in eigen beheer houden, of ervoor kiezen ze aan derden uit te besteden.

Ongeveer 53 % geeft dan weer de druk om kosten te besparen op als belangrijkste drijfveer. Ook daar geeft de cloud een bevredigende oplossing: bedrijven betalen alleen voor wat ze op een bepaald moment gebruiken. Zij die kiezen voor een private cloud-oplossing, zoals die van Microsoft bijvoorbeeld, kunnen bovendien aanzienlijk hun datacenter-kosten verminderen. Minder servers nemen minder plaats in beslag, waardoor ze besparen op onroerend goed, energie en koeling.Het leveren van IT als een dienst door gebruik te maken van System Center blijkt eveneens grote besparingen mee te brengn.   Deze besparingen komen bovenop de al even aanzienlijke kostenvermindering, gerealiseerd door de vele virtualisatiemogelijkheden.

Kortom, steeds meer bedrijven hebben ingezien dat ze met de cloud op wolkjes zitten, zowel wat hun mobiliteit en flexibiliteit betreft, als het kostenplaatje.

Is jouw bedrijf klaar voor de toekomst?
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business