Nieuws

Haal de inkt van je geprinte papieren

Waarom zou je oude, geprinte papiervelle recycleren wanneer je de inkt kunt ‘ontprinten’ en het papier kunt hergebruiken?

Onderzoekers aan de universiteit van Cambridge beweren dat ze lasers op een succesvolle manier gebruikt hebben om toner van geprinte papieren te verwijderen zonder het onderliggende papier te beschadigen.

Volgens de onderzoekers zou een wijdverspreide implementatie niet alleen bomen kunnen redden, maar zou het ook de uitstoot van broeikasgassen verminderen en zo de opwarming van de aarde tegengaan.

Uitgebreide tests
De universiteit berichtte onlangs dat Julian Allwood, leider van de Low Carbon Materials Processing-groep, en doctoraatsstudent David Leal-Ayala met succes lasers gebruikten om de toner van papier te verwijderen zonder het onderliggende papier te beschadigen.

Met de hulp van het Bavarian Laser Center testten Allwood en Leal-Ayala tien verschillende opstellingen – verspreid over het ultraviolette, zichtbare en infrarode spectrum en met verscheidene sterktes en pulsduraties – op standaardpapier van Canon en met een zwarte HP Laserjet-toner. De onderzoekers analyseerden de papieren vervolgens met een elektronenmicroscoop en voerden kleuren-, mechanische en chemische tests uit.

De universiteit speculeert dat vooruitgang in laser-, kopieer- en printertechnologie de tonerverwijderaars ooit algemeen aanvaard zullen maken in kantooromgevingen. “Nu moeten we enkel iemand vinden die een prototype wil bouwen”, aldus Allwood.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business