Nieuws

Cotton Candy

Als je de Raspberry Pi al klein vond moet je de Cotton Candy eens bekijken. De computer ziet eruit als een USB-stick met aan de achterzijde een HDMI-stekker.

De Cotton Candy is volgens de Noorse fabrikant  FXI Technologies de kleinste computer ter wereld. Het kleinood beschikt net als een doordeweekse geheugenstick over een USB-aansluiting en heeft daarnaast een HDMI-stekker. Je kan de Cotton Candy dus op elke computer of eender welk scherm met een HDMI-aansluiting gebruiken.

Zelfde cpu als Galaxy S II
Ondanks zijn kleine afmetingen heeft het kleinood heel wat rekenkracht aan boord. De dualcore ARM-CPU van Samsung, die je trouwens ook terugvindt in de Galaxy S II, rekent op 1,2 GHz. Voor het grafisch geweld zorgt de vierkernige ARM Mali 400MP-GPU. Die ondersteunt resoluties tot 1.080p.

[related_article id=”152275″]

De Cotton Candy heeft verder 1 GB RAM-geheugen aan boord en je kan er een MicroSD-geheugenkaartje van maximaal 64 GB in kwijt. Wifi 802.11 b/g/n en bluetooth 2.1 worden ondersteund.

Als je de Cotton Candy via HDMI op een (televisie)scherm aansluit, heb je nog een USB-kabel nodig voor de stroomtoevoer. Randapparatuur sluit je aan via bluetooth. Plug je de Cotton Candy in de USB-poort van een Mac- of Windows-computer, dan wordt hij herkend als een USB-geheugenstick.

Virtualisatie
Vervolgens kan je via de meegeleverde virtualisatiesoftware Android 4.0 opstarten in een beveiligd venster. Je kan dan ook eenvoudig bestanden overzetten. Naast Android is de Cotton Candy ook compatibel met de Linux-distro Ubuntu en een toekomstige versie zal de ARM-variant van Windows 8 ondersteunen.

De Cotton Candy is vanaf deze maand beschikbaar en kost 189 euro inclusief verzendingskosten. Voorbestellen wordt aangeraden.

Specificaties

  • Processor: Exynos 4210-soc met ARM Cortex-A9 dualcore aan 1,2 GHz
  • Grafisch: Quadcore ARM Mali
  • Video- en audio-aansluitingen: HDMI
  • Werkgeheugen: 1 GB
  • Opslag: MicroSD
  • Verbindingsmogelijkheden: USB, MicroUSB, Wifi 802.11 b/g/n, bluetooth 2.1
  • Afmetingen en gewicht: formaat van USB-geheugenstick, 21 gram

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business