Nieuws

Opera 11.5

Opera is al jaren het buitenbeentje, maar heeft op sommige vlakken toch een voetje voor op zijn concurrenten. Deze browser voelt bijvoorbeeld erg ‘vloeiend’ aan. Muisgebaren zitten in de browser ingebakken, je krijgt een slider die naadloos in- en uitzoomt op een pagina en als je de bovenbalk naar beneden sleept, veranderen je tabs in visuele voorstellingen van de openstaande pagina’s.

Tabbladbeheer is een van Opera’s sterktes. Open je een nieuw tabblad, dan start je bij de snelkiezer, een pagina met je belangrijkste sites, die je volledig naar smaak kan aanpassen. Ook leuk is Tab Stacking. Daarmee sleep je tabbladen op elkaar om er één hoopje van te maken. Een systeem dat beter en vooral intuïtiever werkt dan de tabbladgroepen van Firefox.

(Nog) geen hardwareversnelling
Het design van deze browser is bijna identiek aan dat van Firefox. En net als bij Firefox kan je een speciale account aanmaken om instellingen en wachtwoorden te synchroniseren tussen verschillende toestellen. De fameuze hardwareacceleratie staat gepland voor Opera 12, waardoor dit een van de weinige browsers is zonder die versnelling. Maar in het dagelijks leven merk je daar weinig van.

Opera heeft z’n eigen versie van een heleboel populaire extensies – alleen niet allemaal. Dat is vooral een probleem als je, zoals ik, verslaafd bent aan specifieke apps. Op werking, design en puur plezier om mee te surfen, klopt Opera zijn concurrenten.

Opera 11.5
Snelheid: 3/5
Synchronisatie: 3/5
Personalisatie: 3/5
Tabbladbeheer: 5/5

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business