Nieuws

Internetradio luisteren en opnemen

Rarmaradio 2.67.2

Er zijn duizenden radiostations die via het internet uitzenden. Wissel je graag af, dan wordt het al snel een hele klus om telkens vanuit je browser op het gewenste station af te stemmen. Rarmaradio maakt het je een stuk makkelijker: met een paar muisklikken geeft die je toegang tot talloze stations.

Bij de installatie van de tool is het wel even opletten. Tenzij je geen bezwaar hebt tegen extra Babylon-software, kies je maar beter voor Custom Install en verwijder je alle ongewenste vinkjes.

[download_file]

Rarmaradio vindt de stations razendsnel en lijst ze netjes op volgens genre, netwerken of per continent/land. België en Nederland doen aardig mee, met respectievelijk 138 en 420 radiostations tijdens onze test.

Van elk radiostation krijg je dan de naam, het genre, het netwerk, het land, het audioformaat (MP3, WMA, OGG, AAC, …) en de bitrate te zien.  Het is perfect mogelijk de stations op elk van deze criteria te sorteren. Handig, want op die manier kan je bijvoorbeeld snel focussen op de stations die aan hogere bitrates uitzenden. Een zoekfunctie ontbreekt evenmin.

Vanuit het contextmenu kan je echter snel een station toevoegen aan een lijst met presets of met favorieten. Dat bespaart tijd wanneer je een station later opnieuw wil beluisteren. Overigens houdt Rarmaradio ook wel automatisch bij naar welke stations je het vaakst geluisterd hebt. Ook leuk: Rarmaradio laat zich zo instellen dat op bepaalde tijdstippen automatisch op een bepaalde station wordt afgestemd.

Met Rarmaradio kan je stations niet alleen beluisteren, maar ook opnemen, waarbij je zelf kiest of dat in één lange track moet gebeuren, dan wel of elk nummer in een ander mp3-bestand hoort terecht te komen. Dat laatste blijkt echter, mee afhankelijk van het gekozen station, niet altijd te lukken.

Het is zelfs mogelijk verschillende stations gelijktijdig op te nemen en Rarmaradio specifieke songs of nummers van bepaalde artiesten te laten opnemen, zodra die worden afgespeeld.

Uit de naam valt het niet meteen af te leiden, maar Rarmaradio kan tevens overweg met talrijke tv-stations – in België en Nederland zijn dat vooral (een beperkt aantal) regionale zenders. Lang niet alle stations blijken echter bereikbaar en de beelden krijg je in de meeste gevallen dan via Windows Media Player te zien.


Rarmaradio is hoe dan ook een aanrader voor wie graag internetradio beluistert (en opneemt)!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business