Nieuws

Apple reageert koel op berichten over hete iPad 3

Verschillende technologiesites berichten dat de nieuwe iPad bij intensief gebruik aanzienlijk warmer wordt dan zijn voorganger. Volgens Apple is er echter geen probleem.

Zoals wel vaker gebeurt bij de lancering van een nieuw Apple-product - herinner je je de antenneproblemen van de iPhone 4 nog? – merken vroege kopers potentiële kinderziektes op. Zo zou de nieuwe iPad bij intensief gebruik zeer warm worden.

Vijf tot zeven graden warmer
Volgens Tweakers.net, dat met een hittegevoelige camera foto’s nam van de iPad 2 en 3, bedroeg het verschil in temperatuur bij het simultaan uitvoeren van de GLBenchmark na vijf minuten 5,3 graden Celsius. De behuizing van de iPad 3 bereikte een temperatuur van 33,6 graden waar de tweede iPad afklokte op 28,3 graden Celsius.

[related_article id="158256"]

De Amerikaanse consumentenwaakhond bevestigt de resultaten van Tweakers. Tijdens het spelen van het grafisch intense spel Infinity Blade II werd na 45 minuten een temperatuur van 46 graden Celsius gemeten op de nieuwe iPad. Onder dezelfde omstandigheden werd de iPad 2 zeven graden minder warm.

Consumer Reports merkte ook op dat de je met de nieuwe iPad door het hoge stroomverbruik de batterij niet kan opladen terwijl je intensieve taken uitvoert. Hoewel de stroomadapter ingeplugd was tijdens het spelen van Infinity Blade II, werd er meer energie verbruikt dan de iPad kon bijladen.

Reactie Apple
In een zeldzame reactie van Apple aan All Things Digital liet een woordvoerder weten dat de nieuwe iPad binnen de normale warmte-grenzen functioneert. Apples mobiele apparaten hebben bovendien een hittesensor aan boord die bij te hoge temperaturen het toestel uitschakelt. “Wie zich toch zorgen maakt kan de garantiedienst van Apple contacteren”, aldus de woordvoerder.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business