Nieuws

Top tip: iBood.com Sandisk 120 GB SSD

iBood.com staat bekend om zijn dagelijkse aanbiedingen, gaande van computerhardware tot stofzuigers of epileermachines. Vandaag hebben ze een topper in aanbieding: een 120 GB SSD van Sandisk.

Een SSD is de beste manier om je computer een spreekwoordelijke schop onder zijn kont te geven. Nooit meer een tas koffie halen terwijl je computer opstart, want in een twintigtal seconden is hij er al. Ook het algemene gevoel van je computer is veel sneller, omdat de data sneller toegankelijk is op een SSD dan op een klassieke harde schijf.

550MB/s
De promotie van de dag, de Sandisk Extreme SSD 120GB, levert theoretische lees- en schrijfsnelheden van 550 MB/s en 510 MB/s dankzij de SandForce SF-2281-controller. Die controller zorgt ervoor dat de data goed wordt verdeeld over de verschillende geheugenmodules in de SSD. Recent hebben onze collega’s van PC Magazine in hun januari-nummer nog een massatest gedaan rond SSD’s, en daar maakte de beste SSD ook gebruik van diezelfde controller.

Het grote nadeel van elke SSD is altijd zijn prijskaartje. Voor datzelfde geld kun je namelijk een harde schijf kopen met acht keer meer capaciteit. De ideale opstelling is daarom een SSD om al je essentiële programma’s op te installeren, terwijl de harde schijf met een grotere capaciteit dient voor al je media en back-ups.

119,95 euro is volgens SSD-normen bijzonder goedkoop voor een capaciteit van 120 GB. Absoluut de moeite volgens ons, deze mag je niet missen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business